Závěrečné písemné práce

Příští týden budeme psát závěrečné písemné práce, níže najdete termíny + učivo.

M - úterý 11.6.  písemné +, -, ., :, sčít. a odčít. deset. čísel pod sebou, násobení  a dělení deset. čísel 10 a 100, pamětné nás. a děl. deet. čísel, písemné nás. a děl. deset. čísel, převody jednotek (s použitím deset. čísel), převody jednotek s použitím zlomků, slovní úlohy. Všechny typy příkladů budeme zítra a v pátek zkoušet a zapisovat si do sešitů.

Aj - čtvrtek 13.6. Unit 4 - přítomná čas prostý - tvoření kladných a záporných vět, tvoření otázek, krátké kladné a záporné odpovědi, režim dnes s využitím vyjádření času, tvoření otázek k daným odpovědím, hledání a oprava chyb ve větách. Opět stále zkoušíme a procvičujeme, je třeba znám slovní zásobu z lekce 4.

Čj - pátek 14.6. diktát na všechnu probranou gramatiku, určení zákl. skladební dvojice ve větách, druhy zájmen a číslovek + příklady, skloňování osobních zájmen (doplnění správných tvarů zájemn do vět), skloňování základních číslovek, určování mluvnických kategorií podst. a příd. jmen a sloves, shoda přísudku s podmětem, doplňovací cvičení na gramatické jevy (s/z/vz, zdvojování souhlásek, psaní mě/mně, koncovky podst. a příd. jmen

Rovněž bude ještě 1 test na zbytek učiva o člověku, s dětmi si domluvím termín.

Je toho na konci roku hodně, podle termínu uzavírání známek možná trochu posunu termín odevzdání 3. zápisu ve čtenářském deníku. Je nutné stihnout do závěrečné klasifikační porady. 

V případě dotazů mě prosím kontaktujte. Děkuji.